Βήμα στην επικοινωνία
  • EL
  • EN
  • FR
  • IT
  • ES

8ο ΠAΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ HAPCO

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και εφέτος στην Αθήνα το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο του HAPCO, για τον Επαγγελματικό και Συνεδριακό Τουρισμό. Οι εργασίες έλαβαν χώρα στους φιλόξενους χώρους του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία την 31η Ιανουαρίου & 1η Φεβρουαρίου 2018, και έκλεισαν με ένα υπέροχο δείπνο που παρέθεσαν οι διοργανωτές στο Galaxy του Hilton, με την υπέροχη θέα της νυχτερινής Αθήνας, στην οποία δέσποζε φωταγωγημένος ο Παρθενώνας πάνω στον επιβλητικό όγκο του ιερού βράχου της Ακρόπολης.

Η PODIUM, όπως κάθε χρόνο, έδωσε το παρόν, προσφέροντας ως Χορηγός τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ταυτόχρονης διερμηνείας, στις πρώτες πρωινές συνεδρίες του Συνεδρίου, και τις δυο ημέρες των εργασιών.

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα θεματολογία παρουσιάστηκε και αναπτύχθηκε σε βάθος, σε όλα τα στρογγυλά τραπέζια, και τις εισηγήσεις, από καταξιωμένους ειδικούς του χώρου, ενώ η ζωηρή συμμετοχή των συνέδρων έδωσε το έναυσμα για ιδιαίτερα εποικοδομητικές συζητήσεις.

Συνοπτικά αξίζει να αναφερθούν κάποια σημεία – κλειδιά, για να σχηματίσουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα για την σπουδαιότητα των θεμάτων τα οποία αναπτύχθηκαν διεξοδικά:

 - Υφιστάμενη και μελλοντική υποδομή – Μητροπολιτικό Συνεδριακό Κέντρο
 - Ρόλος «πρεσβευτών» του χώρου
 - Μητρώο των επαγγελματιών του χώρου
 - Κρατική στήριξη
 - Δημιουργία περιφερειακών δικτύων
 - Εξωστρέφεια

Η Αθήνα ικανοποιεί το 95% των Συνεδρίων. Θα πρέπει να αναληφθούν συνέργειες, να καταβληθούν συλλογικές προσπάθειες, όπως άλλωστε έχουν πράξει άλλες χώρες.  

Ο ρόλος των «πρεσβευτών», που ήδη αναφέραμε (πανεπιστημιακοί, αλλά και μεγάλοι ιδιωτικοί επιχειρηματικοί όμιλοι) θα πρέπει να συνδυαστεί με το αίσθημα ευθύνης στον κλάδο του Τουρισμού. Τονίστηκε εκ νέου η σημασία των μεταφορικών δικτύων, η ύπαρξη υποδομών, αλλά και η ορθή πολεοδομική σχεδίαση των πόλεων που θέλουν να καταστούν προορισμοί του Συνεδριακού Τουρισμού (Clusters), υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι ο Συνεδριακός Τουρισμός προσδίδει υπεραξία στον τομέα του Τουρισμού.

Τα ανωτέρω σημεία είναι μόνο ένα ελάχιστο μέρος των θεματικών, οι οποίες αναπτύχθηκαν σε βάθος, καθ΄ όλη την διάρκεια των εργασιών του διήμερου Συνεδρίου του HAPCO.