Βήμα στην επικοινωνία

Η Podium εκεί που προάγονται ο λόγος και οι τέχνες

Την Τρίτη 21 Ιουνίου, με το θερινό ηλιοστάσιο, εγκαινιάστηκε το 8ο Φεστιβάλ ΛΕΑ στην Αθήνα, η ελληνο-ιβηροαμερικανική γιορτή του Λόγου. 

Για μιαν ακόμα χρονιά, το ΛΕΑ, το οποίο διήρκησε έως τις 25 Ιουνίου, παρουσίασε την πολυμορφία και τον πλούτο του ιβηροαμερικανικού πολιτισμού, δίνοντας έμφαση στη λογοτεχνία, και πλαισιώνοντάς την με τις οπτικές τέχνες, τον κινηματογράφο, τη γαστρονομία και τη μουσική. Μέσα από συζητήσεις, στρογγυλές τράπεζες, διαλέξεις, παρουσιάσεις βιβλίων, αφιερώματα, εργαστήρια μετάφρασης και γλωσσολογικής θεματολογίας, αλλά και τέχνης και μαγειρικής, εκθέσεις, και συναυλίες από συγκροτήματα και σολίστες, το Φεστιβάλ ΛΕΑ μάς ταξίδεψε σε μακρινούς και άγνωστους κόσμους που ο πολιτισμός φέρνει κοντά.

Το μέλος της Podium Δημήτρης Ψαρράς, διερμηνέας συνεδρίων και μεταφραστής, ήταν για μια ακόμα χρονιά πιστός στο ραντεβού του με το μεγαλύτερο ιβηροαμερικανικό πολιτισμικό γεγονός που διεξάγεται στην Ελλάδα.

Ο Δημήτρης Ψαρράς παρείχε υπηρεσίες διερμηνείας, στο πλαίσιο της παρουσίασης του βιβλίου του χιλιανού συγγραφέα Πάμπλο Σιμονέτι με τίτλο “Η λογική των εραστών”, το οποίο δημοσιεύτηκε στα ελληνικά από τις εκδόσεις Πατάκη. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιουνίου στο Public Συντάγματος, με τον Σιμονέτι να μιλάει, εκτός από το βιβλίο του, και για το ρόλο του ως επικεφαλής του Ιδρύματος =Iguales, το οποίο εργάζεται για πλήρη και ίσα δικαιώματα και για μη διάκριση της σεξουαλικής διαφοροποίησης.

Η Podium θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της εκεί όπου προάγονται και καλλιεργούνται ο λόγος και οι τέχνες!