Βήμα στην επικοινωνία

Η Podium για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας στις 7 Απριλίου

Η 7η Απριλίου έχει οριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) ως η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Η φετινή ημέρα είναι αφιερωμένη στην καταπολέμηση του Διαβήτη, μιας ασθένειας από την οποία, σύμφωνα με στοιχεία του ίδιου του Οργανισμού, πάσχουν περίπου 350 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως, ενώ ευθύνεται άμεσα  για 1.5 εκατομμύρια θανάτους το έτος 2012. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω από το 80% των θανάτων που σχετίζονται άμεσα με τον διαβήτη καταγράφονται σε χώρες με χαμηλά και μέσα εισοδήματα.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος 2030 των Ηνωμένων Εθνών για τη βιώσιμη ανάπτυξη, η παγκόσμια κοινότητα έχει θέσει ως στόχο τη μείωση κατά ένα τρίτο των θανάτων από μη μεταδοτικές ασθένειες (συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη).

Σε αυτή την προσπάθεια, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διοργανώνει ή θέτει υπό την αιγίδα του εκδηλώσεις και ημερίδες ευαισθητοποίησης σχετικά με το θέμα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου. 

Οι υπηρεσίες μετάφρασης και διερμηνείας έχουν και εδώ την τιμητική τους. Πιο συγκεκριμένα, και δεδομένου ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται σε χώρες  με χαμηλό βιοτικό επίπεδο και μόρφωση, ο ΠΟΥ μεταφράζει υλικό ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε έξι γλώσσες, το οποίο θα αναρτηθεί στον ιστότοπο του οργανισμού, ενώ διοργανώνει, από κοινού με εθνικές οργανώσεις και φορείς, αλλά και στο πλαίσιο του ΟΗΕ, εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης σε αρκετές χώρες, όπου θα χρησιμοποιηθούν υπηρεσίες διερμηνείας. 

Είναι ωραίο να βλέπει κανείς ότι οι υπηρεσίες μετάφρασης και διερμηνείας συμβάλλουν δημιουργικά και διαδραματίζουν ευεργετικό ρόλο στην προσπάθεια για έναν καλύτερο κόσμο, κάτι που, άλλωστε, συμβαδίζει απόλυτα με το πνεύμα που διέπει την ομάδα της Podium.


Η ομάδα της Podium