Βήμα στην επικοινωνία

Η Podium στην επίσκεψη του Πάπα

Το μέλος της Podium Βασίλης Τριανταφύλλου, διερμηνέας συνεδρίων και μεταφραστής, παρείχε υπηρεσίες διερμηνείας κατά την ιστορική επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη Λέσβο. Η επίσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 16 Απριλίου 2016, ήταν η πρώτη Προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα εδώ και δεκαπέντε χρόνια. 

Τον Πάπα υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο της Λέσβου ο Πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας, ενώ τον ποντίφικα καλωσόρισαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Β΄, και έπειτα ο πρόεδρος της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος Φραγκίσκος Παπαμανώλης.  

Οι τρεις ιεράρχες επισκέφθηκαν το Κέντρο Υποδοχής-Ταυτοποίησης στη Μόρια και χαιρέτησαν πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εκεί.

Ο Πάπας Φραγκίσκος ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής του στο Βατικανό μαζί με 12 πρόσφυγες που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, μητέρες με παιδιά, ανθρώπους με κινητικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας, από διάφορες εθνικότητες.