Βήμα στην επικοινωνία
  • EL
  • EN
  • FR
  • IT
  • ES

Η Podium στο 8ο ΠΑΝΟΡΑΜΑ Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος το 8ο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας, από 9 έως και 11 Μαρτίου 2018, οι εργασίες του οποίου φιλοξενήθηκαν στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.

Ο Καθηγητής κ. Ιορδάνης Λαδόπουλος, ο οποίος είναι ο ιθύνων νους και η ψυχή αυτού του τόσο σημαντικού Συνεδρίου, τιμά την Podium, την εταιρεία μας, και της αναθέτει επί σειρά ετών το δύσκολο και υπεύθυνο έργο της παροχής των υπηρεσιών Διερμηνείας.

Το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας είναι το μεγαλύτερο τριήμερο πολυσυνέδριο, που στοχεύει στην ενημέρωση των νέων μας σχετικά με τις τάσεις και τις ευκαιρίες για επιχειρηματικότητα και απασχόληση σε δεκαπέντε κλάδους της οικονομίας, ενώ συγχρόνως αναδεικνύει την «Άλλη Ελλάδα» της καινοτομίας και της εξωστρέφειας.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν περισσότερα από 70 πάνελ, workshops, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, κ.λπ., όπου συμμετείχαν άνω των 200 αξιολογότατων ομιλητών.

Μεταξύ όλων των πάνελ, αξίζει ενδεικτικά να αναφερθούμε σε εκείνο που ήταν αφιερωμένο στην γυναικεία επιχειρηματικότητα. Τα μηνύματα και τα συμπεράσματα επιβεβαίωσαν για μια ακόμη φορά τον σημαντικό ρόλο της γυναίκας στην σύγχρονη ελληνική, και όχι μόνο, πραγματικότητα. Πολλοί οι ρόλοι που καλείται να διαδραματίσει η σύγχρονη γυναίκα, και όπως φάνηκε από τις εισηγήσεις των ομιλητριών, τους καλύπτουν και μάλιστα με εξαιρετικά επιτυχημένο τρόπο, επενδύοντας στη γνώση, τη μόρφωση και το ζήλο τους με  ιδιαίτερα ικανοποιητικά αποτελέσματα, και καταγράφοντας εξαιρετικές σταδιοδρομίες. Η Ελληνίδα, μάλιστα, γυναίκα ανέκαθεν είναι μητέρα, σύζυγος και εξαιρετικά καταξιωμένη επαγγελματίας και επιστήμων.    

Το Πανόραμα απευθύνεται κυρίως σε νέες και νέους, όχι αποκλειστικά 18-35 ετών, ανεξάρτητα από το μορφωτικό τους υπόβαθρο.

Για έκτη συνεχή χρονιά συνεχίζεται δυναμικά ο πολύ επιτυχημένος θεσμός των «Business Days», ο οποίος ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια στο πλαίσιο των μαθημάτων του καθηγητή κ. Ιορδάνη Λαδόπουλου στην ΑΣΟΕΕ.

Πρόκειται για επισκέψεις, εκπαιδευτικού χαρακτήρα, φοιτητών και αποφοίτων διαφόρων Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Οικονομικές Σχολές, Σχολές θετικών Επιστημών, κ.λπ.), ηλικίας 18 έως 30 ετών, σε διάφορες πολυεθνικές επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο αυτών των επισκέψεων πραγματοποιούνται παρουσιάσεις-σεμινάρια ανώτατων στελεχών αυτών των επιχειρήσεων, πολύ συχνά μάλιστα των ίδιων των Διευθυνόντων Συμβούλων.

Φέτος έχουν προγραμματιστεί να γίνουν τουλάχιστον 32 «Business Days» με διάφορες εταιρείες και φορείς. Όλα τα «Business Days» θα πραγματοποιηθούν μετά την λήξη των εργασιών του Συνεδρίου, και συγκεκριμένα μεταξύ 17 Απριλίου και 13 Ιουλίου 2018. Προϋπόθεση για να συμμετάσχει κάποιος σε αυτά είναι να παρευρεθεί  στις εργασίες του Συνεδρίου, κατά την διάρκεια του τριημέρου.

Κλείνοντας, αξίζει να σημειώσουμε το πώς αποτυπώθηκε σε αριθμούς το Πανόραμα του 2017: συμμετείχαν 4800 Σύνεδροι, 193 σημαντικοί Εισηγητές, και πραγματοποιήθηκαν 36 «Business Days» με 1270 αιτήσεις  για την συμμετοχή τους σε αυτές.