Βήμα στην επικοινωνία

Υπηρεσίες ζωντανής ραδιοφωνικής διερμηνείας - βουλευτικές εκλογές 2015

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του γραφείου μας με τον διεθνή τύπο, το μέλος της Podium Δημήτρης Ψαρράς, πρόσφερε υπηρεσίες ζωντανής ραδιοφωνικής διερμηνείας στον μεγαλύτερο  ιδιωτικό ραδιοφωνικό οργανισμό της Καταλονίας, το RAC1, καθ’ όλη τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας της προεκλογικής περιόδου όπου το διεθνές τμήμα τού εν λόγω σταθμού είχε κυριολεκτικά στρατοπεδεύσει στην Αθήνα. Το καταλανικό ραδιόφωνο RAC 1, πιστό στον διεθνή του προσανατολισμό, βρέθηκε στην Αθήνα από την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου έως την Τρίτη 27 Ιανουαρίου. Την εκλογική νύχτα της 25ης προς 26ης Ιανουαρίου δε, καθώς και την 26η Ιανουαρίου το πρωί, η εκπομπή του πιο διακεκριμένου καταλανού δημοσιογράφου Jordi Basté “El mon a RAC1” (Ο κόσμος στο RAC1) πραγματοποιήθηκε εξ ολοκλήρου από την Αθήνα. 
Στο πλαίσιο των καθηκόντων του, το μέλος της Podium μετέβη με το συνεργείο του RAC1 στις τελικές προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην Ομόνοια και της Νέας Δημοκρατίας στο Κλειστό Γήπεδο του Tae Kwon Do και μετέφρασε ζωντανά τις ομιλίες των υποψήφιων πρωθυπουργών Αλέξη Τσίπρα και Αντώνη Σαμαρά αντίστοιχα. Επιπλέον, ο Δημήτρης Ψαρράς παρευρέθηκε στην τελική προεκλογική συγκέντρωση του Ποταμιού στον πολυχώρο ACRO, όπου πήρε για λογαριασμό του RAC1 συνέντευξη από τον αρχηγό του κόμματος Σταύρο Θεοδωράκη και από τον υποψήφιο στην Α’ Αθήνας Νικόλα Γιατρομανωλάκη. 
Τέλος, τη νύχτα της εκλογικής αναμέτρησης και την επομένη το πρωί, μετέφραζε σε ζωντανή μετάδοση στην καταλανική γλώσσα τις πρώτες δηλώσεις των αρχηγών των κομμάτων, ενώ συμμετείχε ζωντανά στο πάνελ για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος που συντόνιζε ο Jordi Basté από το Ζάππειο, στο οποίο συμμετείχαν σημαντικές προσωπικότητες του πολιτικού και οικονομικού γίγνεσθαι της Βαρκελώνης.